Voor werkgevers

Om maar direct met de deur in huis te vallen, een zieke werknemer kost werkgevers gemiddeld € 300,- per dag.

Zowel het verzuim als de instroom in de WIA (wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) zijn in de ‘BV Nederland’ is al jaren stijgende. Werknemers vallen steeds vaker uit door stress en/of burn-outklachten. Psychische- en vermoeidheidsklachten drukken meer en meer een grotere stempel op het verzuim van werknemers. Stress op het werk is al jarenlang beroepsziekte nummer één. Meer dan een miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psychische aandoeningen. Dit alles zorgt voor aanzienlijke kosten voor werkgevers, helemaal in het huidige tijdperk van schaarste op de arbeidsmarkt.

Door mijn levensloop en arbeidsverleden als consultant, heb ik veel ervaring met wet- en regelgeving binnen de complexe sociale zekerheid in Nederland. Zodoende weet ik als geen ander, wat er als werkgever allemaal op u afkomt bij verzuimende en arbeidsongeschikte werknemers. Het speelveld, met partijen zoals verzekeraars, arbodiensten, bedrijfsartsen, interventiepartijen en UWV, is bekend voor mij. De Wet Verbetering Poortwachter is dat uiteraard ook.

Ik werk in opdracht van werkgevers en begeleid hun werknemers bij het ‘natuurlijk’ omgaan en leren leven met een verlies. Hierbij valt te denken aan verlies van gezondheid, relatie, baan, overlijden en/of burn-out. Mijn dienstverlening stimuleert herstel en is mede gericht op re-integratie in werk. Daarnaast ben ik sterk voorstander van preventie op de werkvloer. Om (lang) verzuim te voorkomen, is het van belang dat uw werknemers tijdig hun ‘problematiek’ kunnen delen en bespreken. Juist dat voorkomt vaak dat zij uitvallen met alle gevolgen van dien. Ziekte, scheiden, overlijden, financiële problemen, verslaving, mantelzorg, slaapgebrek, overgangsklachten, het zijn allemaal gebeurtenissen die impact hebben op uw medewerker. Veel werkgevers bieden hun werknemers een Persoonlijk Inzetbaarheid Budget. Daarmee kunnen ze zelf invulling geven aan hun behoefte. Vaak worden mijn Kompassessies (deels) betaald uit dit budget.

Bent u benieuwd hoe u invulling kunt geven aan het arbeidsperspectief en de vitaliteit van uw werknemers? En wilt u hun inzetbaarheid verhogen? Schroom dan niet en neem contact met mij op. Uiteindelijk zorgt een volledig inzetbare medewerker voor de laagste kosten en de hoogste productiviteit. Ook hier geldt…voorkomen is beter dan genezen.

Contact

Paul van Wingerden
Gesprekspartner bij leven met verlies

paul@paulvanwingerden.nl

06-52432467

Praktische informatie

KvK: 54866901
BTW: NL003778401B45

Santpoort-Noord

Copyright door Paul van Wingerden 2023